Boekweitkaf en ergonomie

Wat is boekweitkaf en wat heeft het met ergonomie te maken? Boekweitkaf is een bijproduct van boekweit. Boekweit wordt verwerkt tot meel en toegepast in voedsel. De boekweitkaf is het buitenste laagje van een boekweit en wordt ook wel dop genoemd.

Boekweitkaf heeft een aantal unieke positieve eigenschappen:

  • Veerkrachtig
  • Verkoelend
  • Vormvast
  • Geurloos
  • Duurzaam

Dankzij deze eigenschappen wordt boekweitkaf vaak verwerkt in kussens en zelfs in matrassen. Het is duurzaam want het is natuurlijk bijproduct en het heeft een lange levensduur. In Nederland kennen wij een aantal bedrijven (bijvoorbeeld meel molens) die boekweitkaf als een bijproduct verkopen.

Je kunt je voorstellen dat deze eigenschappen uitstekend zijn voor het ondersteunen van een ergonomische werkplek. Bijvoorbeeld voor het maken van zitkussens en rugkussens.

Bij STEYG hebben wij daarom boekweitkaf gebruikt als een vulmiddel voor onze toetsenbord polssteunen. Vooral na een lange werksessie achter de computer kun je polsen plakken en warm worden op tafel of toetsenbord. Wij hebben de boekweitkaf gecombineer met een fijne katoenenstof. Dit voelt goed aan op de huid en dankzij de verkoelende werking van boekweitkaf gaat het niet plakken. De boekweitkaf in de toetsenbord polssteun passen zich aan het gewicht en vorm van je polssen. Op die manier biedt het een optimale ondersteuning.

Je kunt de STEYG toetsenbord polssteunen met boekweitkaf hier bekijken.

Boekweitkaf en ergonomie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven

Bestel monitorstandaard / polssteun bij STEYG®

Bestel nu
X