Wat is een polssteun?

Tegenwoordig is de computer een belangrijk onderdeel van het leven. We communiceren via email, chat, videobellen, etcetera. Sommige beroepen en hobbies vereisen zelfs een computer. Een handig hulponderdeel voor deze activiteiten is een polssteun.

Vind je jezelf hierin?

  • Je typt veel, bijvoorbeeld documenten, verhalen, verslagen.
  • PC games zijn je favoriet.
  • Je doet aan video-bewerking of photoshoppen.

Zit je veel achter de computer of laptop, kijk dan eens naar je polsen. Ze hangen in de lucht of ze rusten op een oppervlak zoals een bureau tafel. Die houding kan mogelijk fout zijn. Het gevolg van urenlang deze verkeerde houding aannemen is dat je last krijgt van je pols.

Een polssteun zorgt ervoor dat je een verkeerde houding verandert naar een goede houding.
Hierboven zie je dat de polsen met rode stippen in een onnatuurlijke houding zitten. De één heeft een knik terwijl het op een tafel rust. De ander heeft een knik terwijl het in de lucht hangt. Om je polsen zo min mogelijk te belasten, is een rechte platte houding het fijnst, zoals op de groene stippen te zien is. Een polssteun helpt daarbij.

Je wilt je polsen niet structureel belasten. Je gebruikt je polsen immers voor vele handelingen. Op de lange termijn zul je bij gewone handelingen je polsen voelen als een ongemak of zelfs pijn.

Polssteun zorgt voor een natuurlijke rechte houding van je polsen.
Hier zie je dat de polsen met rode stippen een gebogen houding hebben. Ze buigen naar binnen of naar buiten. De polsen met groene stippen hebben een rechte houding, wat het fijnst is voor je polsen. Een polssteun helpt hierbij.

Polssteunen bestaan voor je keyboard en muis. Er zijn variaties in afmetingen en uiterlijk. Zo kun je zowel een zakelijke alswel een leuke polssteun kopen. Die van STEYG zijn gevuld met boekweitkaf. Boekweitkaf heeft vele voordelen, zoals dat de kussen naar je polsen vormt en dat het luchtcirulatie bevordert. Zo blijft de kussen koel qua temperatuur.

Zoek je nog een ergonomische accessoire voor je bureau thuis of op kantoor, geef jezelf of een ander dan een polssteun kado.

Wat is een polssteun?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven

Bestel monitorstandaard / polssteun bij STEYG®

Bestel nu
X